Ibolya
Kiteljesedett érzékenység.
A félénk, sérülékeny, visszahúzódó és magánykedvelő egyéneknek. Csak látszólag hidegek vagy visszafogottak, tulajdonképpen félnek előtérbe kerülni és nehezen nyílnak meg mások előtt. Segít kommunkikálni és elkerülni a túlzottan tapintatos magatartást az érzékenység megőrzése mellett.
-félénk, távolságtartó, bizonytalan embereknek, akik a magányba menekülnek, azonban nem igazán kedvelik azt
-akik önvédelemből magukba zárkóznak, de szenvednek ettől a rartózkodástól
-bátorságot ad az érzékeny természetűeknek, hogy megnyíljanak mások felé és közben ne féljenek saját identitásuk elvesztésétől
megrendeleted az ibolya esszenicát itt:
gyogyitokert@gmail.com
Illatanyaga nyugtató hatású.
Teakeverékekben a virágok színezőanyagként előfordulhatnak.
Receptek:
Kandírozott ibolya
Két pohár virágra öntsünk kb. 4 pohár vizet és forraljuk fel (1 pohár = 2 dl). Csavarjuk bele két citrom levét és oldjunk fel benne 1 kg cukrot és egy tasak 3:1-es Dzsemfixet. Merülőmixerrel pépesítsük a virágokat. Ezután érdemes leszűrni az egészet, hogy ne legyenek benne virágdarabok. Én ezt elfelejtettem, cserébe a végén tettem még bele pár egész virágot dekorációnak. Még egyszer felforraljuk és tegyük tiszta befőttesüvegbe. A már felbontott zselét tartsuk hűtőben és néhány héten belül használjuk fel.
(forrás: kertészleszek.blogspot.hu)
Ugyancsak két pohár virágra öntsünk nagyjából 4 pohár vizet és forraljuk fel. Csavarjuk bele két citrom levét és oldjunk fel benne 1 kg cukrot. Merülőmixerrel pépesítsük a virágokat majd szűrjük le. Még egyszer felforraljuk, főzzük addig, amíg besűrűsödik és tegyük tiszta üvegekbe.
(forrás: kertészleszek.blogspot.hu)