Herbaria Angelica

Gyógyító Virágesszenciák

Ibolya

Kiteljesedett érzékenység.

A félénk, sérülékeny, visszahúzódó és magánykedvelő egyéneknek. Csak látszólag hidegek vagy visszafogottak, tulajdonképpen félnek előtérbe kerülni és nehezen nyílnak meg mások előtt. Segít kommunkikálni és elkerülni a túlzottan tapintatos magatartást az érzékenység megőrzése mellett.

100_8120.jpg

-félénk, távolságtartó, bizonytalan embereknek, akik a magányba menekülnek, azonban nem igazán kedvelik azt

-akik önvédelemből magukba zárkóznak, de szenvednek ettől a rartózkodástól

-bátorságot ad az érzékeny természetűeknek, hogy megnyíljanak mások felé és közben ne féljenek saját identitásuk elvesztésétől

megrendeleted az ibolya esszenicát itt:

gyogyitokert@gmail.com

Illatanyaga nyugtató hatású.

Teakeverékekben a virágok színezőanyagként előfordulhatnak.

Receptek:

Kandírozott ibolya

Hozzávalók
  • 1 tojásfehérje
  • porcukor
  • ibolyavirágok
A tojásfehérjét éppen csak lazítsuk fel egy villával. Mártsuk bele a teljesen kinyílt virágokat vagy türelmesebbek egy pici ecsettel is bekenegethetik a szirmokat, majd alaposan hempergessük meg a porcukorban. Meleg helyen vagy a sütőben nagyon alacsony hőfokon (40-50 fok) szárítsuk a virágokat néhány óráig. Légmenetesen lezárva (például egy csavaros üvegben) akár 6 hónapig is eláll, feltéve, ha addig nem használjuk el.
(forrás: Palócprovance)

Ibolyazselé

Két pohár virágra öntsünk kb. 4 pohár vizet és forraljuk fel (1 pohár = 2 dl). Csavarjuk bele két citrom levét és oldjunk fel benne 1 kg cukrot és egy tasak 3:1-es Dzsemfixet. Merülőmixerrel pépesítsük a virágokat. Ezután érdemes leszűrni az egészet, hogy ne legyenek benne virágdarabok. Én ezt elfelejtettem, cserébe a végén tettem még bele pár egész virágot dekorációnak. Még egyszer felforraljuk és tegyük tiszta befőttesüvegbe. A már felbontott zselét tartsuk hűtőben és néhány héten belül használjuk fel.

(forrás: kertészleszek.blogspot.hu)

Ibolyaszörp

Ugyancsak két pohár virágra öntsünk nagyjából 4 pohár vizet és forraljuk fel. Csavarjuk bele két citrom levét és oldjunk fel benne 1 kg cukrot. Merülőmixerrel pépesítsük a virágokat majd szűrjük le. Még egyszer felforraljuk, főzzük addig, amíg besűrűsödik és tegyük tiszta üvegekbe.

(forrás: kertészleszek.blogspot.hu)




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 32
Tegnapi: 13
Heti: 232
Havi: 1 047
Össz.: 110 142

Látogatottság növelés
Oldal: Ibolya
Herbaria Angelica - © 2008 - 2024 - gyogyitokert.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »